دکستروز؛ یک ماده اولیه غذایی قندی است که از ساقه ذرت تهیه میشود و از نظر شیمیایی با گلوکز یا قند خون ساختار یکسانی دارد. این قند ساده ارگانیک و طبیعی در صنایع غذایی، به خصوص محصولات پختنی و شیرینی و شکلات کاربرد فراوانی دارد. این پست از نیوساد، فروشنده دکستروز و تامین کننده مواد اولیه غذایی را دنبال کنید تا با تفاوت دکستروز خشک و دکستروز آبدار، کاربردهای آنها بیشتر آشنا شوید.
یک پودر سفیدرنگ بدون بو با طعم شیرینی ملایم (۸۰ درصد شکر) است که در فرایند پخت، عملکرد قابل اطمینانتری از شکر معمولی دارد و تازه به تغییر رنگ محصولات و قهوهای شدن آنها در پخت هم کمک میکند.
این ماده از گذشته به عنوان یک جایگزین قند نیشکر در فرآوری انواع محصولات غذایی، از نوشیدنیها گرفته تا محصولاتی که با تغییر دمای شدید سر و کار دارند مثل بستنی و انواع محصولات پختنی، توصیه میشده است.
اگر قصد دارید از آخرین قیمت دکستروز اطلاع یابید و این ماده را تهیه کنید، لازم است توجه داشته باشید که این پودر، در بازار مواد اولیه غذایی در دو نوع به فروش میرسد:
هر کدام از این دو نوع، ویژگیهای متفاوتی دارند که باعث میشود در صنایع غذایی کاربردهای متفاوتی هم داشته باشند.
در ادامه این پست از نیوساد، وارد کننده دکستروز مونوهیدرات و آنهیدروز، برخی از این مشخصات و کاربردها را مرور کنید.
این نوع به نسبت دکستروز خشک، کاربرد گسترده تری در صنایع غذایی دارد. در بسیاری از مطالبی که در مورد این ماده ممکن است خوانده باشید، بیشتر کاربردها و مزایای نوع آبدار آن مورد تاکید قرار گرفته است.
هر گرم دکستروز آبدار حاوی ۹ درصد آب، البته به شکل کریستال است. خرید دکستروز آبدار برای محصولاتی که به شیرین کننده محلول در آب نیاز دارند رایج است.
این نوع یک شیرین کننده طبیعی با مشخصات یکسان با گلوکز است که به سرعت در بدن جذب میشود و هر یک گرم آن چهار کالری انرژی تولید میکند.
در فرآوری نان و محصولات پختنی به خصوص در ماده اولیه یا خمیر کاربرد دارد. بر خلاف شکر که در مراحل پخت، افزایش و کاهش شدید دما ناپایدار عمل میکند، قند ذرت یک شیرین کننده پایدار و قابل اطمینان برای محصولات پختنی است.
این نوع در شاخههای متنوع صنایع غذایی کاربردهای گوناگونی دارد که در ادامه این پست نیوساد، فروشنده دکستروز خشک و آبدار آنها را مرور میکنید.
همان طور که پیش از این مشاهده کردید، این ماده یک شیرین کننده ملایم با ساختار یکسان با قند خون است که هر چند به شیرینی شکر نیست، در مقابل حرارت و فشار مقاومت بیشتری دارد.
خرید دکستروز آبدار به خصوص برای کارگاههای صنایع غذایی که محصولات شیرینی و مربا، یا حتی سیروپ و عسل تولید میکنند، به عنوان یک شیرین کننده طبیعی رایج است.
در میکسها و پودرهای کیک از پیش آماده نیز این ماده، نقش شیرین کننده را بازی میکند و همین موضوع هم عامل اصلی طعم شیرینی متفاوت این کیکها با کیکهای خانگی ماست یا شیری میشود.
دکستروز با نام دیگلوکز به عنوان یک قند ساده که خیلی سریع جذب میشود و انرژی لازم برای بازسازی بافتهای آسیب دیده را فراهم میکند، از محبوبیت بالایی بین بدنسازان و ورزشکاران برخوردار است.
در صنایع نوشیدنی، از انرژی درینکها گرفته تا پودرهای مکمل و نوشابههای گازدار و انواع پودرهای میکس نوشیدنی گرم، دسکتروز آبدار کاربردهایی گسترده دارد.
در نوشیدنیهای تخمیری از دلستر و ماءالشعیر گرفته تا شراب و لیکورهای الکلی، این نوع به خاطر سازگاری بالا با فرایندهای فعل و انفعال تخمیر، یک شیرین کننده رایج و پرکاربرد است.
خرید دکستروز به صورت سنتی در کارگاههای لبنی رایج است و در فرآوری بسیاری از محصولات لبنی، از بستنی و دسرهای منجمد شیرین گرفته تا خامه عسلی و انواع کرمهای شیرین از آن بهره برداری میشود.
فرمول محصولات لبنی حساسیتهای خاصی دارد؛ چرا که این محصولات مراحل تخمیر و فرآوری گوناگونی را طی میکنند که ساکاروز یا شکر معمولی از پایداری کافی برای تحمل آنها برخوردار نیست.
این پودر در فرآوری نانها و خمیرهای پختنی به عنوان یک شیرین کننده و بهبود دهنده بافت و رنگ محصول به کار میرود.
یکی از جذابیتهای خرید این ماده در صنایع کیک و کلوچه، سازگاری بالای آن با رنگ کارامل و کمک به تغییر رنگ محصول به برشته و قهوهای است.
در پودرهای کیک خانگی هم این ماده، شیرین کننده اصلی به حساب میآید که هم به حل شدن پودر در شیر و آب کمک میکند، هم در بهبود بافت محصول در فرایند پخت توسط مصرف کننده نقش ایفا میکند.
دکستروز آنهیدروز یا خشک نوع دیگری از مواد اولیه صنایع غذایی است که بیشتر به عنوان نگهدارنده و افزایش دهنده نیمه عمر محصولات شیرین کاربرد دارد.
این ماده به شکل طبیعی از ساقه ذرت به دست میآید و با اینکه در ساختار شیمیایی با شکر ساده یا گلوکز مشابه است، خواص متفاوتی مثل افزایش غلظت محلول دارد.
تفاوت نوع خشک و آبدار آن به ساختار مولکولی آنها بر میگردد که نوع آنهیدروز یا خشک آن فاقد آب است. این ویژگی باعث میشود این ماده از استعداد کمتری برای فعل و انفعال با مواد تشکیل دهنده دیگر محصول نسبت به شکر یا دکستروز آبدار برخوردار باشد.
بسیاری از محصولاتی که به خصوص در فروشگاههای قنادی و خشکبار، در بخش خشکبار یا قفسههای شیشهای دمای محیط نگهداری میشوند حاوی پودر دکستروز خشک هستند.
با این حساب اگر تا حالا موقع خوردن برگههای قیسی، آلو بخارا، انجیر خشک متوجه یک پودر سفید شده باشید، بخشی از آن را دکستروز خشک تشکیل میدهد.
این ماده به تنظیم بافت و ساختار محصول به خصوص محصولات شیرینی پختنی کمک قابل توجهی میکند. به همین دلیل معمولاً در کارگاههای این محصولات، خرید دکستروز خشک و استفاده از آن با کاربردهای تکمیلی نوع آبدار رایج است.
ماده اولیه و همچنین افزودنی نگهدارندهای که روی آبنباتها و بسیاری از محصولات شیرین مثل پاستیلها و ژلهها به کار میرود نوع خشک این ماده است.
یکی از مواد اولیه کاربردی در خمیرمایه نانها و محصولات پختنی، دکستروز خشک است که برای بهبود بافت محصول به کار میرود و یکی از مواد اولیه تشکیل دهنده نانهای صنعتی و فانتزی است که برای اطمینان از حفظ بافت و کیفیت دلپذیر محصول مورد استفاده قرار میگیرد.
پودرهای نوشیدنی گرم به خصوص آنهایی که پایه طعم شیرین دارند و کم کالری یا حاوی کالری مفید هستند از این ماده در مواد تشکیل دهنده خود استفاده میکنند.
در واقع این ماده در بیشتر محصولاتی که به صورت پودر خریداری میکنید و در خانه با اضافه کردن آب و حرارت تبدیل به یک خوردنی شیرین میشوند، نقش شیرین کننده را دارد.
در صنایع دارویی این ماده محبوبیت زیادی دارد و بیشتر محصولاتی که طعم شیرین دارند به جای شکر با دکستروز خشک فرآوری میشوند.
همچنین آن، یک شیرین کننده رایج در مکملهای بدنسازی و ویتامینی است. محبوبیت این قند ساده برای ورزشکاران و بدنسازان به خاطر آزاد ساختن سریع انرژی و کمک به بهبود سلولهای آسیب دیده، دقیقاً بعد از تمرین است.
نوع خشک آن وقتی به عنوان یک طعم دهنده در محصولات غذایی به کار میرود با تعدیل طعمهای شدید شیرین، شور، ترش یا تند نقش مهمی در طعم نهایی ایفا میکند.
علاوه بر این، به عنوان یک افزودنی نگهدارنده برای فرآوردههای گوشتی، و همین طور محصولات غذایی کنسرو شده به کار میرود که مانع از فعل و انفعال مواد تشکیل دهنده محصول میشود.
نیوساد، فروشنده دکستروز در هر دو نوع خشک (آنهیدروز) و آبدار (مونوهیدرات) است که برای دریافت قیمت و همین طور مشاوره درباره حجم مورد نیاز و کارایی مطلوب برای احتیاج خود میتوانید با آن تماس بگیرید.
یکی از مواد اولیه غذایی کاربردی و رایج بسیاری از صنایع غذایی، از نوشیدنی و محصولات لبنی گرفته تا شیرینی و شکلات و آرد و ماکارونی، در هر اندازه و با هر تعداد پرسنلی که فکر کنید، دکستروز مونوهیدرات یا خشک است.
نیوساد، فروشنده اصلی این ماده در ایران است که برای آگاهی از شرایط خرید دکستروز میتوانید روی آن حساب کنید.
یک ماده اولیه صنایع غذایی است که به خاطر ویژگیهای نگهدارندگی و کمک به حفظ بافت محصول و البته شیرینی محبوبیت بالایی دارد.
برای خرید دکستروز خشک میتوانید با نیوساد، تماس بگیرید.
در این پست از نیوساد، بهترین وارد کننده شیرین کننده مصنوعی در ایران، با تفاوت این دو ماده اولیه صنایع غذایی آشنا شدید.
دکستروز، یک شیرین کننده طبیعی با قند ساده یکسان با قند خون است که از محبوبیت قابل توجهی بین ورزشکاران و افرادی که در تمرینهای سخت بدنسازی شرکت میکنند، برخوردار است.
نیوساد فروشنده دکستروز در هر دو نوع خشک و آبدار میباشد که در صورت نیاز با توجه به منظور و هدف خود میتوانید هر کدام از این شیرین کنندههای غذایی را از آن خریداری کنید.