کاربرد زانتان گام در صنایع نان و شیرینی بیشتر از هر چیز به تولید محصولات فاقد گلوتن بر میگردد. زانتانگام یک صمغ غذایی با خواص غلیظ کنندگی، مرطوبکننده و بهبو دهنده بافت و ساختار به شمار میرود که مانع از خشک شدن محصولات فاقد گلوتن میشود. علاوه بر این، در بسیاری از محصولات رایج صنایع نان و شیرینی مثل انواع نان، کیک و کلوچه، کوکی و شیرینیهای تجاری از زانتانگام به عنوان بهبوددهنده برای افزایش رطوبت محصول و ایجاد ساختار ترد و یکپارچه بهره برده میشود.
این مقاله از نیوساد، واردکننده اصلی زانتانگام را مرور کنید تا با موارد کاربرد زانتان گام در صنایع نان و شیرینی آشنا شوید.
زانتان گام یا صمغ زانتان یک پودر نرم است که به راحتی در آب حل میشود. این ماده اولیه صنایع غذایی در دسته افزودنیهای غلیظ کننده و افزایش دهنده ویسکوزیته قرار میگیرد.
زانتانگام کاربردهای متنوع و گوناگونی در صنایع غذایی و بعضی از صنایع دیگر دارد. برای مثال در محصولات صنعت سس و غذای آماده از آن برای غلیظ کردن محصولات بهرهبرداری میشود.
اما کاربرد زانتان گام در صنایع نان و شیرینی معمولا به دو شکل انجام میشود:
گلوتن یک پروتئین ساختاری است که در بعضی از غلات، به خصوص گندم و آرد گندم به صورت طبیعی وجود دارد. این پروتئین نقش مهمی در حفظ بافت خمیر دارد و عامل اصلی چسبندگی و حفظ رطوبت آن به شمار میرود.
اما بسیاری از افراد به دلایل گوناگون به گلوتن حساسیت دارند و در صورت مصرف محصولات حاوی آن با مشکلات گوارشی و بروز حساسیت مواجه میشوند.
در حال حاضر آردهای فاقد گلوتن و همچنین انواع نان و شیرینی فاقد گلوتن برای این دسته از افراد که تعداد قابل توجهی دارند تولید و عرضه میشود.
مهمترین کاربرد زانتان گام در صنایع نان و شیرینی به عنوان جایگزین گلوتن در این دسته از محصولات است.
اما پیش از افزودن زانتانگام به آردهای فاقد گلوتن، بهتر است فهرست مواد اولیه آنها را بررسی کنید چرا که در بسیاری از موارد در ترکیب از آن استفاده میشود.
در مواردی که از صمغ زانتان به عنوان جایگزین گلوتن استفاده میشود مقدار بیشتری از این ماده در ترکیب به کار برده میشود.
اگر قصد دارید در منزل محصولات نان و شیرینی فاقد گلوتن درست کنید، به ازای هر پیمانه آرد کافی است نصف قاشق چایخوری زانتانگام اضافه کنید.
این کار باعث میشود مواد اولیه خمیر به راحتی به هم بچسبند و خمیر نرم و خوش حالتی درست مثل خمیر محصولات عادی ایجاد شود.
زانتانگام همچنین در مرحله پخت و پس از پخت هم به حفظ انسجام و بافت یکپارچه نان یا کیک کمک میکند و جلوی خشک و تکه شدن آن به واسطه از دست دادن رطوبت را میگیرد.
در اینجا بد نیست توجه داشته باشید که در بسیاری از فرمولهای کیکها و نانهای حجیم رایج صمغ زانتان به خاطر خواص سازگار با آرد و چربی به عنوان یک بهبوددهنده مورد استفاده قرار میگیرد.
از آنجا که تولیدکنندگان صنایع نان و شیرینی معمولا ترکیباتی به کار میبرند که به خوبی با ماشینآلات تولید سازگار باشند، از زانتانگام به عنوان یک بهبوددهنده ساختاری بهره میبرند.
این کاربرد زانتان گام در صنایع نان و شیرینی باعث بهبود بافت خمیر، کاهش چسبندگی و حفظ یکپارچگی و تقویت نگهداری آب و رطوبت میشود.
کارگاهها و شرکتهای صنایع نان و شیرینی برای این منظور معمولا یک تا دو درصد از ترکیب خمیر محصولات را به صمغ زانتان اختصاص میدهند.
یکی دیگر از موارد کاربرد زانتان گام در صنایع نان و شیرینی به سیروپها، سسها، شربتها و مغزیها بر میگردد.
صمغ زانتان در این موارد کاربرد به عنوان یک غلیظ کننده سازگار با چربی، عامل غلیظ کننده و امولسیفایر (چربی-اسیدی) در محصولات مورد استفاده قرار میگیرد.
این افزودنی غذایی یک ترکیب پلیساخاریدی به شمار میرود که به خصوص با ترکیبات شیرین و چرب سازگار است. افزودن زانتانگام به سیروپ، مربا و شربت باعث افزایش سریع غلظت آنها میشود و فرایند تولید را به شدت تسهیل میکند.
زانتانگام یکی از مواد اولیه و افزودنیهای کلیدی در فعالیت بسیاری از کارگاههای صنایع نان و شیرینی به شمار میرود.
یکی از رایجترین موارد کاربرد زانتان گام در صنایع نان و شیرینی این است که به بهبود خمیر و حفظ رطوبت آن در فرایند پخت کمک میکند و باعث میشود محصولاتی حجیم با بافتی منسجم و تازه با زمان مصرف بالا تولید شود.
نیوساد واردکننده اصلی زانتانگام و تامین کننده مواد اولیه صنایع غذایی با کیفیت تضمینی و قیمت رقابتی است. اگر برای کارگاه صنایع نان و شیرینی به خرید زانتانگام مرغوب با عملکرد عالی و قیمت به صرفه احتیاج دارید، برای ثبت سفارش اینترنتی به فروشگاه آنلاین نیوساد مراجعه کنید.
در این مقاله از نیوساد، تامین کننده مواد اولیه غذایی و واردکننده اصلی زانتانگام، با موارد کاربرد زانتان گام در صنایع نان و شیرینی آشنا شدید.
صمغ زانتان یک عامل حفظ رطوبت و بهبوددهنده حجم و بافت خمیر در صنایع نان و شیرینی به حساب میآيد.
با توجه به بافت محصولات مقدار استفاده از زانتانگام به عنوان بهبود دهنده حدود ۱ تا ۳ درصد از ترکیب است. افزودن این مقدار از این صمغ باعث روان شدن و در عین حال حفظ انسجام خمیر در دستگاهها و ماشینآلات صنایع نان و شیرینی میشود.
این افزودنی همچنین ماده اولیه اصلی جایگزین گلوتن در محصولات فاقد آن میباشد. در این کاربرد زانتانگام در صنایع نان و شیرینی چسبندگی و حفظ رطوبت طبیعی گلوتن تقلید میشود. در نتیجه تولیدکنندگان میتوانند محصولات فاقد گلوتن با کیفیتی قابل رقابت با محصولات عادی تهیه کنند.
اگر کارگاه صنایع نان و شیرینی دارید و برای خرید زانتانگام به یک منبع قابل اطمینان با تحویل به موقع کالا و قیمت رقابتی نیاز دارید، با نیوساد تماس بگیرید.