پودر پکتین یک افزودنی غذایی با شیرینی ملایم است که در محصولات مختلف به عنوان عامل ژل کننده، بهبوددهنده حجم، بهبوددهنده عطر و طعم، قوام دهنده و امولسیفایر کاربرد دارد. خواص متمایزی مثل سازگاری بالا با ترکیبهای چرب و روغنی، قابلیت جایگزینی ژلاتین، چربی و شکر، و ایجاد فرم و بافت مطلوب تنوع بالایی به موارد کاربرد پکتین در قنادی داده است.
این مقاله از نیوساد، تامین کننده مواد اولیه صنایع غذایی را برای آشنایی با پکتین و موارد کاربرد آن در قنادی مرور کنید.
پکتین یکی از پلیساخاریدهای رایج در پوست میوهها است که از منابع طبیعی مختلف مثل مرکبات (لیمو و گریپ فرویت)، پرتقال و سیب تهیه میشود.
بافت سبک و شیرینی ملایم این ماده اولیه در صنایع شکلات و شیرینی گاهی به عنوان یک جایگزین عالی برای بخشی از آرد، شکر و چربی موجود در محصولات پختنی و کیکها مورد بهره برداری قرار میگیرد.
قابلیت ژل کنندگی پودر پکتین آن را به رقیبی برای ژلاتین، بهخصوص در محصولاتی که حجم و بافت پفدار و حجیم دارند (مثل مارشمالو) تبدیل کرده است. این ماده اولیه صنایع غذایی در بسیاری از ژلهها و پاستیلهای تجاری به عنوان یک جایگزین یا مکمل محبوب ژلاتین به کار برده میشود.
پکتین همچنین بهعنوان یک افزودنی کلیدی در تولید مربا، مارمالاد، کمپوت و انواع دسرهای میوهای به شکل گسترده مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از موارد کاربرد پکتین در قنادی که در سالهای اخیر مورد استقبال قرار گرفته استفاده از آن در فرمول محصولات رژیمی است. در این محصولات پودر پکتین به عنوان جایگزین کمکالری شکر و چربی کاربرد دارد و نقش اصلی در کاهش کالری محصول را ایفا میکند.
در کارگاه قنادی یا آشپزخانه معمولا از پکتین به عنوان بهبوددهنده بافت و طعم و عطر محصول استفاده میشود. برای این منظور کافی است ۲٪ از خمیر محصول قنادی را به پکتین اختصاص دهید.
در تولید خمیرهای نان خانگی و شیرین هم استفاده از پکتین باعث بهبود کیفیت محصول خانگی میشود.
یکی از مزایای پکتین به ژلاتین عدم نیاز به شرایط خاص برای ایجاد حالت ژل در محصولات مایع است. این مزیت در پخت مربا و دسرهای میوهای خانگی باعث افزایش چشمگیر قوام و غلظت محصول و تقویت طعم و بافت محصول میشود.
در ادامه این مقاله از نیوساد، وارد کننده اصلی پودر پکتین و تامین کننده مواد اولیه صنایع غذایی با ۱۰ کاربرد پکتین در قنادی آشنا میشوید.
در مرباهای خانگی سنتی شکر به تنهایی نقش قوام دهنده و غلیظ کننده را دارد. به همین خاطر معمولا برای رسیدن به غلظت مناسب لازم است مربا پختی طولانی داشته باشد. در نتیجه این پخت طولانی معمولا تکههای میوه له میشوند و دیگر بافت و ساختار میوهای آنها را حس نمیکنید.
افزودن فقط یک یا دو قاشق غذاخوری (۲۰ گرم) پودر پکتین به مربا بعد از پخت میوه و رسیدن آن به حالت مطلوب باعث میشود به سرعت مربا خودش را بگیرد، ساختار میوهای تکهها حفظ و تقویت شود و شیرینی و چربی مربا هم کنترل و تعدیل شود.
یکی از موارد کاربرد پکتین در قنادی مربوط به باسلوق یا آبنباتهای ژلهای میوهای میشود.
نشاسته خیلی مواقع باعث خشکی و غلظت بیش از حد باسلوق میشود. پودر ژلاتین هم برای عملکرد مطلوب به شرایط خاصی نیاز دارد که تا حدی باعث محدودیت آن میشود.
پودر پکتین یک جایگزین عالی برای نشاسته و ژلاتین در باسلوقهای خانگی است.
پکتین با چربی و شیرینی سازگار، و با آب ناسازگار (Hydrophobic) است و در محلولهای یونی و لبنی هم به خوبی ویژگی ژل کردن و افزایش غلظت خود را حفظ میکند.
این افزودنی یکی از مواد اولیه کلیدی در تولید بستنی و انواع دسرهای لبنی و منجمد به شمار میرود. پکتین چندین نقش از جمله عامل مبرد، بهبوددهنده حجم و افزایش هوا، بهبوددهنده ساختار و بافت، استابیلایز، امولسیفایر و بهبوددهنده طعم در این محصولات دارد.
پکتین در یکی از محبوبترین صنایع شیرینی و شکلات یعنی مارشمالو بهعنوان ماده اولیه پایهای کاربرد دارد. این افزودنی عامل ایجاد بافت متمایز و پفدار مارشمالو به شمار میرود.
این کاربرد پکتین در قنادی خانگی و تولید محصولات کارگاهی هم طرفداران زیادی دارد و دستورهای پخت سادهای برای تولید مارشمالو با پکتین در دسترس هستند.
یکی دیگر از محصولات صنایع شیرینی و شکلات که با استفاده از پودر پکتین تولید میشود پاستیل، بهخصوص پاستیلهای میوهای است.
برخلاف ژلاتین که منبع دامی دارد، پکتین کاملا گیاهی است و از میوه استخراج میشود. پاستیلها و ژلههای میوهای که با پکتین تولید میشوند با سبک زندگی گیاه خواران و افرادی که به محصولات دامی حساسیت دارند سازگار هستند.
همانطور که در این مقاله مشاهده کردید، پکتین یکی از مواد اولیه صنایع غذایی است که به عنوان افزایش دهنده غلظت، استابیلایزر، عامل ژل کننده و بهبوددهنده بافت و طعم در قنادی کاربردهای فراوانی دارد.
پکتین در در نوع HM و LM توسط برندهای مختلف تولید و عرضه میشود. نیوساد وارد کننده اصلی پودر پکتین با کیفیت تضمینی و قیمت رقابتی است که هر دو نوع این محصول را متناسب با نیاز شما تامین میکند.
در این مقاله بعضی از رایجترین موارد کاربرد پکتین در قنادی را مرور کردید. پکتین یک ماده اولیه صنایع غذایی با خواص منحصر به فرد است که به صورت سنتی در تولید مربا کاربرد داشته است.
پکتین در حال حاضر بیشتر به خاطر قابلیت شگفتانگیز جایگزینی با چربی، شکر و آرد به شکل گسترده مورد توجه قرار گرفته است.
این ویژگی در صنایع شیرینی و شکلات در تولید انواع محصولات کم کالری و رژیمی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
علاوه بر کارگاههای قنادی، خرید پکتین برای پخت و پز خانگی هم رایج است. افزودن این ماده به محصولاتی مثل مربا، کیک، شیرینی و خمیر نان به بهبود چشمگیر بافت و کیفیت محصول کمک میکند.
نیوساد تامین کننده مواد اولیه صنایع غذایی از برندهای معتبر است که محصولات خود را با کیفیت تضمینی عرضه میکند.
اگر به خرید پکتین برای کارگاه قنادی یا پخت مربا و کیک و شیرینی در منزل نیاز دارید، با مراجعه به فروشگاه آنلاین نیوساد این کار را به سادهترین شکل ممکن با کمترین هزینه انجام دهید.