ژلاتین یک ماده اولیه صنایع غذایی است که به عنوان عامل ژل کننده و غلیظ کننده کاربرد دارد.تفاوت پودر ژلاتین خوراکی و ژلاتین ورقهای قبل از هر چیز به نحوه مصرف و کاربرد آنها مربوط میشود. پودر ژلاتین خوراکی معمولا همراه با رنگ و طعمدهندههای مشابه طبیعی برای تولید ژلههای خانگی عرضه میشود. در مقابل ژلاتین ورقهای که فاقد طعم و رنگ است، به عنوان یک افزودنی غذایی در بسیاری از دستورالعملهای آشپزی توصیه میشود.
این مقاله از نیوساد، واردکننده اصلی ژلاتین خوراکی را مرور کنید با تفاوتهای ژلاتین خوراکی و ژلاتین ورقهای بیشتر آشنا شوید.
هر دو نوع ژلاتین فرایند تولید یکسانی دارند و فقط مرحله آخر تولید آنها با یکدیگر فرق دارد.
ژلاتین یک ماده اولیه با منبع دامی است که از استخوان، مفاصل، تاندونها و پوست حیواناتی مثل گاو استخراج میشود.
پودر و ورقههای ژلاتین سرشار از کلاژن، یکی از پروتئینهای ساختاری و مهم در بدن موجودات زنده است.
یکی از موارد تفاوت پودر ژلاتین خوراکی و ژلاتین ورقهای به خلوص و غلظت آنها بر میگردد که در ژلاتین ورقهای بیشتر است.
این نوع از ژلاتین به سادگی پس از استخراج با ضخامت بسیار اندک برای خشک شدن در سینی قرار میگیرد و پس از آن بستهبندی شده و روانه بازار میشود.
پودر ژلاتین فرایند تولید یکسانی با ژلاتین ورقهای دارد و تنها یک مرحله از آن بیشتر دارد.
بعد از خشک شدن ژلاتین و تبدیل شدن آن به ورقه، برای تولید پودر ژلاتین این ورقهها خرد میشوند و به یک پودر نرم تبدیل میشوند.
اما پودر ژلاتین در این حالت هم فاقد عطر و طعم است و برای تبدیل شدن به یک دسر یا خوراکی لذتبخش به فرآوری بیشتر نیاز دارد.
در این مرحله مجموعهای از طعمدهنده و رنگهای خوراکی به پودر ژلاتین اضافه میشوند تا به ژلاتین خوراکی یا ژله تبدیل شود.
به این ترتیب یکی از موارد تفاوت پودر ژلاتین خوراکی و ژلاتین ورقهای به طعم و رنگ بر میگردد که ژلاتین ورقهای فاقد آن است.
اما موارد تفاوت این دو نوع از ژلاتین به همین جا ختم نمیشود و شامل ویژگیهای دیگری هم میشود که در ادامه آنها را مرور میکنید.
پودر ژلاتین خوراکی که حاوی طعمدهندهها و رنگهای غذایی است برای درست کردن دسر ژله تولید و عرضه میشود.
پودر ژلاتین در آب داغ راحتتر از ژلاتین ورقهای حل میشود و درست کردن آن زحمت نسبتا کمتری دارد.
در مقابل ژلاتین ورقهای یک افزودنی غذایی رایج است که به خاطر خواصی مثل ژل کردن و افزایش غلظت و پایداری در بسیاری از دستورالعملهای آشپزی کاربرد دارد.
نداشتن عطر و طعم باعث میشود ژلاتین ورقهای یک گزینه عالی برای فرم و حالت دادن به بعضی از دسرهای پرطرفدار، مثل پودینگ و چیزکیک باشد.
این تفاوت پودر ژلاتین خوراکی و ژلاتین ورقهای باعث شده در بیشتر آشپزخانهها و کارگاههای صنایع غذایی هر دو آنها موارد استفاده و کاربردهای خاص خود را داشته باشند.
همانطور که پیشتر اشاره شد، مهمترین خاصیت ژلاتین در محصولات غذایی افزایش غلظت و ژل کردن مایعات است.
اما در واقع ژله یا ژلی که توسط پودر ژلاتین خوراکی تولید میشود از نظر شفافیت کاملا متفاوت با ژلاتین ورقهای است و به مراتب از آن کدرتر میباشد.
پودرهای ژلاتین خوراکی معمولا خالص نیستند و با ترکیبات طعم و رنگدهنده مخلوط میشوند. این کار باعث میشود ژلاتین به یک دسر خوشمزه و نیمه آماده معمولا با طعم میوهای تبدیل شود. اما به هر ترتیب این ترکیبات باعث کاهش شفافیت و تیره شدن ژله میشود.
این تفاوت پودر ژلاتین خوراکی و ژلاتین ورقهای باعث شده دومی برای کاربردهای تزئینی گزینه به مراتب رضایتبخش تری باشد.
آب کردن و فعال ساختن ژلاتین ورقهای معمولا با بخار آب انجام میشود و به مهارت بیشتری از درست کردن پودر ژله احتیاج دارد.
اما از آنجا که غلظت و خلوص ژلاتین ورقهای به مراتب بیشتر از پودر ژلاتین خوراکی است، مقدار بسیار کمتری از آن برای ژل کردن و افزایش پایداری دسرها و محصولات خانگی نیاز است.
از دیگر موارد تفاوت پودر ژلاتین خوراکی و ژلاتین ورقهای میتوان به سرعت بستن آنها اشاره کرد که خیلی هم به مورد قبلی بیارتباط نیست.
ژلاتین ورقهای به واسطه خلوص بالاتری که دارد در مدت زمان کوتاهتری به اصطلاح خودش را میبندد و یک ژل با خاصیت ارتجاعی ایجاد میکند.
در مقابل پودر ژلاتین خوراکی که برای درست کردن ژله تولید میشود، معمولا حاوی ترکیباتی است که سرعت بستن آن را کاهش میدهند.
همچنین مقدار ژلاتین به کار رفته در این محصولات محدود است که باعث میشود راهی برای افزایش سرعت بستن آنها، به جز اضافه کردن ژلاتین ورقهای وجود نداشته باشد.
با خواندن این مقاله حتما متوجه شدهاید که برخلاف چیزی که معمولا تصور میشود، تفاوت پودر ژلاتین خوراکی و ژلاتین ورقهای امکان جایگزینی آنها را کاهش میدهد.
به همین خاطر معمولا در کارگاههای غذایی از هر دو نوع ژلاتین برای تولید طیف وسیعی از دسرهای میوهای، یخچالی و منجمد بهره برده میشود.
نیوساد تامین کننده مواد اولیه صنایع غذایی و واردکننده اصلی ژلاتین در هر دو نوع پودری و ورقهای با مرغوبترین کیفیت است.
اگر کارگاه غذایی و تولید محصولات خوراکی دارید و به یک تامین کننده مطمئن مواد اولیه غذایی احتیاج دارید، نیوساد با تحویل به موقع کالا، فروش اینترنتی، تضمین کیفیت و قیمت رقابتی یکی از بهترین منابع در دسترس شما است.
در این مقاله از نیوساد با بعضی از موارد تفاوت پودر ژلاتین خوراکی و ژلاتین ورقهای آشنا شدید.
ژلاتین ورقهای یک عامل ژل کننده قدرتمند فاقد رنگ و طعم است که در رده گستردهای از محصولات غذایی، بهخصوص دسرها مورد استفاده قرار میگیرد.
پودر ژلاتین خوراکی که معمولا در بستهبندیهای آماده با طعمهای مختلف میوهای عرضه میشود، برای درست کردن مقدار مشخصی ژله با یک طعم مشخص تولید و عرضه میشود.
در نتیجه در بیشتر کارگاههای غذایی، رستورانها و قنادیها همزمان از هر دو نوع پودر ژلاتین و ژلاتین ورقهای برای درست کردن محصولات مختلف استفاده میشود.
برای خرید پودر ژلاتین خوراکی و ژلاتین ورقهای با کیفیت تضمینی و کمترین قیمت به صورت آنلاین، به نیوساد مراجعه کنید.