جوش شیرین یکی از معدود مواد اولیه شیمیایی است که میتوانید در کابینت ادویه و مواد مخصوص پخت و پز بیشتر خانهها پیدا کنید. این افزودنی غذایی وقتی همراه با یک ماده اسیدی در خمیر مورد استفاده قرار بگیرد، نقش یک عامل حجمدهنده در کیک و محصولات پختنی را ایفا میکند. اما کاربردهای جوش شیرین در کارگاههای صنایع غذایی، و همچنین منازل، به پختن کیک محدود نمیشود.
اگر میخواهید انواع کاربردهای جوش شیرین در محصولات غذایی را بشناسید و با بعضی از خواص و کاربردهای خانگی آن آشنا شوید، این مقاله از نیوساد، تامین کننده مواد اولیه صنایع غذایی را مرور کنید.
بیکربنات سدیم یک نمک قلیایی است که به صورت یک پودر بلورین با شوری قلیایی ملایم عرضه میشود.
افزودن جوش شیرین به یک محلول اسیدی باعث فعال شدن آن میشود که در آن گاز دیاکسید کربن تولید میشود.
این واکنش که مهم ترین کاربردهای جوش شیرین مربوط به آن هستند، در محصولات مختلفی مورد بهره برداری قرار میگیرد.
در صنایع نوشیدنی از آن در تولید نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای جوشان استفاده میشود.
در صنایع شیرینی و شکلات هم این فرایند به خمیر یا بافت محصولات غذایی کمک میکند پف کرده و به حجم و بافت مطلوب نزدیک شوند.
همانطور که پیشتر اشاره شد، برای اینکه جوش شیرین فعال شود به یک عنصر یا ماده اسیدی احتیاج دارد.
بیکینگ پودر یک افزودنی غذایی رایج با حداقل ۳۰٪ جوش شیرین همراه با مواد اسیدی و عاملهای حجمدهنده دیگر است که برخلاف جوش شیرین فعال است و نیازی به عنصر اسیدی فعالکننده ندارد.
به همین خاطر بیکینگ پودر برای کاربردهای پخت کیک و نانهای حجیم اولویت دارد و بیشتر محصولات پختنی حاوی آن هستند.
کاربردهای جوش شیرین در محصولات پختنی بیشتر به محصولاتی که مایه اسیدی دارند، از جمله انواع کیکهای خانگی (با ماست، خامه و …)، کیکهای شکلاتی و کیکهای حجیم رایج دیگر مربوط میشوند.
یکی از مزایا و کاربردهای جوش شیرین قابلیت جایگزینی آن با بیکینگ پودر است. با این حساب اگر میخواهید یک دستور پخت را امتحان کنید و فقط جوش شیرین در دسترس است، میتوانید با افزودن یک ماده اسیدی، برای مثال ماست به آن، جایگزین مناسبی برای بیکینگ پودر داشته باشید.
در صنایع غذایی از جوش شیرین به عنوان یک عامل بهبود دهنده، گازدار کننده و حجم دهنده استفاده میشود.
جوش شیرین به راحتی در آب سرد حل میشود. این خاصیت باعث شده به کار بردن آن در ترکیب محصولات غذایی گوناگون، از نوشابهها گرفته تا فرآوردههای گوشتی ساده باشد.
در ادامه این مقاله از نیوساد، تامین کننده مواد اولیه صنایع غذایی، کاربردهای جوش شیرین در صنایع غذایی را مرور میکنید.
جوش شیرین یا بیکربنات سدیم یکی از مواد اولیه پرکاربرد در صنایع نوشیدنی به شمار میرود که در بیشتر محصولات مورد استفاده قرار میگیرد.
جوش شیرین در اکثر نوشیدنیهای کربنی گازدار عامل گازدار کننده اصلی یا مکمل است.
استفاده از بیکربنات سدیم برای این منظور سابقه طولانی دارد و بیشتر مصرفکنندهها به خوبی با آن آشنا هستند.
بیکربنات سدیم با انواع گوناگون حاملهای اسیدی سازگار است به همین خاطر در محصولات متفاوتی از جمله موارد زیر کاربرد دارد:
علاوه بر این در بسیاری از محصولات میوهای برای کاهش اسیدیته و بهبود بافت محصول از بی کربنات سدیم کمک گرفته میشود.
یکی از کاربردهای جوش شیرین که طرفدار زیادی دارد برای بهبود عملکرد در تمرینات ورزشی، بهخصوص تمرینات شدید غیرهوازی (HIIT) است.
استفاده از بیکربنات سدیم به عنوان یک مکمل پیش از تمرین منجر به بهبود استقامت عضلات میشود که به ورزشکار امکان میدهد مدت زمان بیشتری با حداکثر توان تمرین کند.
همانطور که پیشتر مشاهده کردید، مهم ترین کاربردهای جوش شیرین به بهبود خمیر محصولات پختنی مربوط میشود.
جوش شیرین یکی از اجزای تشکیل دهنده رایج در ترکیبات حجمدهنده مثل بیکینگ پودر محسوب میشود. در نتیجه بسیاری از محصولاتی که مستقیما حاوی آن نیستند هم تا حد زیادی تحت تاثیر ویژگیهای آن تولید و عرضه میشوند.
در ادامه با بعضی از محصولات تجاری صنایع شیرینی و شکلات که حاوی جوش شیرین هستند آشنا میشوید.
بیکربنات سدیم با ایجاد گاز دیاکسید کربن در خمیر کیک باعث قوام یافتن و هوا گرفتن آن میشود. به همین خاطر بیشتر کیکهای تجاری حجیم، بهخصوص آنهایی که حالت اسیدی دارند با استفاده از جوش شیرین حجیم میشوند.
از جمله این کیکها میتوان به محصولات زیر اشاره کرد:
یکی دیگر از کاربردهای جوش شیرین در صنایع شیرینی و شکلات مربوط به تنظیم pH در محصولات میشود.
این افزودنی غذایی به خوبی با انواع حاملها سازگار است. در تولید آب نباتهای میوهای از آن برای تنظیم pH، ایجاد حالت تازگی و گازدار، و ملایم ساختن اسیدیته استفاده میشود.
در بسیاری از شکلاتها و تافیهای میوهای هم این کاربرد مورد توجه قرار دارد.
جوش شیرین به صورت سنتی در تولید نان و فرآوری خمیر در صنایع آرد و ماکارونی کاربرد داشته است. افزودن این ماده به آرد و ترکیب اولیه خمیر باعث بهبود بافت خمیر و عمل آمدن خمیر میشود.
از این ویژگی در بیشتر محصولات صنایع آرد و ماکارونی، از جمله موارد زیر به شکل گسترده بهرهبرداری میشود:
یکی از کاربردهای جوش شیرین که بسیاری از افراد در آشپزی خانگی هم از آن بهرهبرداری میکنند ترد کردن و دادن بافت رسیده به فرآورده های گوشتی است.
در تولید انواع فرآوردههای گوشتی مختلف از آن برای بهبود بافت و ترد ساختن محصولات استفاده میشود. در منازل هم از این ویژگی در تولید مارینیدهای کبابهای مختلف استفاده میشود.
بعضی از فرآوردههای گوشتی حاوی جوش شیرین شامل موارد زیر میشود:
بیکربنات سدیم خواص شگفتانگیزی دارد که باعث شده علاوه بر پخت کیک و نان، کاربردهای متنوعی در منازل داشته باشد که در ادامه این مقاله از نیوساد، تامین کننده مواد اولیه صنایع غذایی، بعضی از آنها را مرور میکنید.
از ویژگیهای جالب جوش شیرین میتوان به خواص آنتیباکتریال و ضد میکروبی آن اشاره کرد که چندین کاربرد روزمره دارد.
یکی از کاربردهای جوش شیرین در منازل امکان جایگزینی آن با دهانشویه است. کافی است نصف قاشق چایخوری (۲ گرم) جوش شیرین به ۱۲۰ میلیلیتر آب گرم اضافه کنید تا از یک دهانشویه ضدباکتری و ضد میکروب با خواص سفید کننده و تازه کننده لذت ببرید.
تحقیقات پزشکی نشان میدهد خمیر دندانهایی که حاوی جوش شیرین هستند بهتر از خمیر دندانهای فاقد این ماده اولیه میتوانند دندان را سفید کنند.
جوش شیرین به خوبی میتواند لکهها و زردیهایی که روی دندانها ظاهر میشوند را رفع و برطرف کند. از این ویژگی در تولید محصولات سفید کننده دندان هم استفاده میشود.
از دیگر کاربردهای جوش شیرین میتوان به قابلیت جایگزینی آن با دئودورانتها اشاره کرد.
جوش شیرین باکتریها و میکروبهایی که با تعریق فعال میشوند و باعث ایجاد بوی بد میشوند را حذف و پاک میکند.
به این ترتیب بعد از استفاده از محلول جوش شیرین بدون اینکه از عطر استفاده شود، بوی بد و ناخوشایند عرق کردن رفع میشود.
(عکس)
یکی از اتفاقات ناخوشایندی که هر از گاهی ممکن است با آن مواجه شوید، بوی بد گرفتن یخچال است. در این موارد استفاده از جوش شیرین میتواند به سرعت باعث تازگی هوای یخچال شود و ذرات معلق باقیمانده از محصولات فاسد را نابود کند.
جوش شیرین یک جایگزین بسیار ارزان و در دسترس سفید کنندههای لباس است که باعث نرم و لطیف شدن پارچه و لباسها هم میشود.
برای بهرهبرداری از این خاصیت کافی است نصف پیمانه جوش شیرین به شویندهای که همیشه مورد استفاده قرار میدهید اضافه کنید.
بسیاری از سطوحی که روزانه به تمیزی و پاک شدن نیاز دارند از نوعی هستند که به راحتی با یک دستمال تمیز نمیشوند و استفاده از شویندههای چند منظوره برای پاک کردن آنها ضروری است.
یکی از جالبترین کاربردهای جوش شیرین امکان جایگزینی با شوینده های چند منظوره تجاری است. برای این منظور کافی است با افزودن چند قطره آب به حدود یک نعلبکی جوش شیرین یک خمیر ایجاد کنید و بعد از مالیدن به اسکاچ یا اسفنج، روی سطح مورد نظر امتحان کنید.
شرکت نیوساد وارد کننده جوش شیرین با گرید غذایی و مجوز مصرف است که میتوانید برای خرید جوش شیرین جزئی و عمده به آن مراجعه کنید.
نیوساد تامین کننده مواد اولیه صنایع غذایی با کیفیت تضمینی و قیمت رقابتی است که محصولات خود را به صورت آنلاین به کارگاههای صنایع غذایی و مشتریان خانگی عرضه میکند.
کاربردهای جوش شیرین با توجه به خواص جالب و فعال شدن نسبتا ساده این ماده اولیه تنوع گسترده و جالبی دارد که در این مقاله بعضی از آنها را مرور کردید.
کاربردهای غذایی جوش شیرین بیشتر به خواص حجم دهندگی آن به خمیر و محصولات پختنی، و ایجاد حالت گازدار و جوشان در نوشیدنیها مرتبط هستند.
اگر برای کارگاه غذایی یا منزل به خرید جوش شیرین یا گرفتن قیمت جوش شیرین نیاز دارید، به فروشگاه آنلاین نیوساد مراجعه کنید.