سوربیتول مایع
- نام لاتین: Liquid Sorbitol
- نام های دیگر: سوربیتول یا گلوسیتول
سوربیتول 70% یا شربت سوربیتول یک قند الکلی است که از هیدروژناسیون دکستروز تولید می شود. و قدرت شیرین کنندگی آن نصف ساکاروز می باشد. سوربیتول مایع بعنوان شیرین کننده، نگهدارنده رطوبت، بهبود دهنده، بافت ساز ، عامل کلوخه نشدن و همچنین جایگزین شکر در صنایع غذایی کاربرد دارد. شربت سوربیتول شفاف می باشد و مقاوت خوبی نسبت به حرارت و پخت و تغییرات ph دارد، و در آب کاملا ًحل می شود ولی در روغن نامحلول می باشد.
سوربیتول پودر شده جانشین ساکارز ، و شربت سوربیتول جایگزین گلوکز می باشد .
کاربرد سوربیتول مایع :
– سوربیتول مایع به عنوان شیرین کننده در آدامس ، دراژه ، آب نبات ، تافی و شکلات استفاده میگردد.
– سوربیتول 70% در صنایع کیک و کلوچه و نان های صنعتی و شیرینی کاربرد دارد.
– شربت سوربیتول در غذاهای کنسرو شده بعنوان یک نرم کننده و ماده جاذبه الرطوبت استفاده می شود.
– به عنوان روان کننده سایر افزودنی های مواد غذایی و می باشد و عنوان جایگزین چریی در برخی مواقع کاربرد دارد.
– به همراه پروپیلن گلایکول و گلیسیرین در صنایع کیک و کلوچه باعث نرمی بافت و جلوگیری از بیات شدن استفاده می گردد.
– شربت سوربیتول معمولا جای ساکاروز همراه با ساخارین در نوشابه های رژیمی استفاده می گردد.
– سوربیتول مایع به عنوان شیرین کننده در انواع داروها استفاده می گردد.
– سوربیتول پودری در آبنبات و پاستیل های بدون قند، شکلات های دیابتی، قهوه بدون قند، بستنیهای بدون قند و سایر محصولات رژیمی استفاده می گردد.
– در صنایع نوشیدنی سوربیتول مایع به عنوان نگهدارنده در شربتها و مربا ها استفاده می شود.