گوارگام
- نام لاتین: guar gum
- نام های دیگر: صمغ گوار
گوارگام (guar gum ) یا صمغ گوار یک افزودنی کاملاً طبیعی خوراکی است و به عنوان یک ماده موثر در ایجاد چسبندگی، تثبیت، تجزیه کننده و غلظت دهنده در صنایع غذایی از جمله امولسیفایرها و استابلایزرها کاربرد دارد. صمغ گوارگام در کشور هند تولید می شود و به علت حلالیت بالا در آب های سرد و گرم و در غلظت های متفاوت ، مصارف زیادی در صنایع مواد غذایی، دارویی و آرایشی دارد.
ویسکوزیته صمغ گوارگام CPS 6500 می باشد و مقاومت بالایی در برابر روغن ، چربیها و انواع حلالها دارد و افزایش قدرت جذب آب آن در محصولات سبب گردیده تا از این ماده در طیف وسیعی استفاده شود.
کاربرد گوارگام:
– گوارگام یکی از اجزا تشکیل دهنده استابیلایزهای بستنی و سایر استابیلایزرها میباشد.
– گوارگام در صنایع کیک و کلوچه و نان ، عملکرد خمیر را افزایش می دهد و بافت و عمر مفید محصول را بهبود می بخشد و باعث ترد شدن می شود.
– صمغ گوارگام در فراوردههای لبنی مانند شیر، ماست، کره و پنیر به مایع اضافه می شود و غلظت محصول را بالا می برد.
– گوارگام در صنایع نوشیدنی به حفظ همگنی و بافت شربت و همچنین به معلق سازی پالپ ها و میوههای داخل آبمیوه کمک می کند.
– گوارگام در فرمولاسیون رب گوجه فرنگی و سس عامل تغلیظ کننده و تثبیت کننده در سس کچاب و مایونز و … می باشد و از بریده شدن و تفکیک مواد غذایی جلوکیری می کند.
– گوارگام در صنایع کنسروسازی به عنوان یک تغلیظ کننده و تثبیت کننده، سوپ و انواع کنسرو استفاده می شود.
– گوارگام در خوراک دام نیز کاربرد دارد.
– گوارگام همچنین در صنایع کاغذ سازی، نساجی ، رنگ سازی و صنعت نفت و پتروشیمی و حفاری نیز استفاده می شود.