پروپیونات کلسیم – Calcium Propionate
پروپیونات کلسیم، نمک کلسیم اسید پروپانوئیک، به عنوان یک ماده نگهدارنده در نان و سایر محصولات نانوایی یا شیرینی پزی جهت جلوگیری از رشد باکتری و کپک مورد استفاده قرار میگیرد.
استفاده از پروپیونات کلسیم در غذاها در مقادیر کم (معمولاً در 1ر0 تا 4ر0 درصد) برای سلامتی مضر نبوده و به خوبی در بدن انسان هضم می شود . همچنین پروپیونات کلسیم به طور طبیعی در غذاهای تخمیر شده وجود دارد و به راحتی در آب حل می شود.
پروپیونات کلسیم پرکاربرد ترین ماده ضد میکروبی در صنعت پخت است که در تولید نان، کیک، کلوچه، انواع محصولات آردی و تولید محصولات لبنی به کار برده می شود. این ماده از رشد باکتری ها و قارچ ها جلوگیری می کند موجب افزایش عمر محصولات غذایی می شود و بر عکس بنزوات سدیم در محیط قلیایی و PH زیر 5 بهترین تاثیر را دارد.
کاربرد های پروپیونات کلسیم :
- پروپیونات کلسیم مانع از رشد کپک باسیلوس مزنتراک شده که به طور معمول موجب فساد غذا میشود.