رنگ کارامل- Caramel
کارامل رنگ خوراکی مایع محلول در آب است که در بسیاری از میوه ها به طور طبیعی یافت می شود و به صورت مصنوعی از کاراملیزاسیون شکر به دست می آید . کارامل دارای طعمی غنی و بسیار شیرین است که از نظر قوام، چسبناک بوده و در غلظتهای مختلف، رنگهای زرد روشن تا قهوهای تیره را ایجاد میکند ، و به دلیل اینکه تحت دما و فشار بالا تولید می شود از لحاظ خواص میکروبیولوژی بسیار پایدار است.
رنگها همواره نقشی حیاتی در پذیرش و انتخاب مواد غذایی توسط مشتریان بازی میکنند.رنگ کارامل یکی از قدیمی ترین و پرکاربردترین افزودنی های غذایی است که کاربرد طعم و رنگ دهندگی و امولسیفایری دارد و به دلیل مقاومت خوب در برابر اسید سیتریک ، اسید فسفریک ، الکل و نمک تقریباً در تمام صنایع غذایی از جمله ماءالشعیر ، نوشابه های گازدار ، کیک ها ، شکلات ها ، کلوچه ها ، آب نبات ها ، سرکه ، بستنی و … کاربرد دارد.
کاربرد رنگ کارامل کارامل:
- یکی از مهترین کاربردهای کارمل ، رنگ دهی در صنایع نوشابه سازی (کوکاکولا) ، ماءالشعیر و نوشیدنی های الکلی می باشد .همچنین در نوشابه ها نقش امولسیفایر را نیز بازی می کندو سبب میشود طعم دهنده ها به صورت سوسپانسیون پایدار بمانند و رسوب کردنشان را به تعویق می اندازد و اساساً برای استفاده در نوشابه های رژیمی سبب کاهش درصد ترکیبات کالری زا می شود .