» » » دکستروز خشک - Dextrose Anhydrose

دکستروز خشک - Dextrose Anhydrose

توضیحات

دکستروز خشک - Dextrose Anhydrose


دکستروز یک نوع قند ساده از ذرت می باشد که در عسل ، نان و شکر یافت می شود و به صورت دانه‌های سفید، بی‌بو، کریستالی با طعم شیرین می‌باشد. دکستروز یک افزودنی مواد غذایی است که شبیه فروکتوز و از لحاظ شیمیایی یکسان با گلوکز است و تقریباً ۲۰٪ شیرین تر از قند نیشکر است.

دکستروز از واکنش هیدرولیز کامل نشاسته توسط آنزیم تولید می شود و در صنایع غذایی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند جایگزین ساکارز در پخت و پز، لبنیات، مواد کنسرو شده، آدامس ، مواد نگه‌دارنده، پودرهای نوشیدنی و در رنگ‌آمیزی کارامل و سایر ترکیبات نیز باشد و از ماندگاری طولانی مدت محصول پشتیبانی می‌کند.

میزان شیرین کنندگی دکستروز با تغییر عواملی مثل دما، اسیدیته، حضور نمک ها، مواد طعم دهنده و غلظت و نوع سایر شیرین کننده های موجود در محصول غذایی تحت تاثیر قرار می گیرد. برخلاف ساکارز، دکستروز تحت تاثیر فرایند انورتاسیون ( تغییر ماهیت کیفی و فیزیکی ) قرار نمی گیرد و میزان شیرینی آن تغییر نمی کند.

در صنعت دو نوع دکستروز موجود می باشد : دکستروز آبدار ( Dextrose monohydrate) و دکستروز خشک ( Dextrose Anhydrose)


کاربرد دکستروز خشک :

- دکستروز خشک در میوه های خشک، غلات صبحانه و غذاهای نیمه آماده نقش شیرین کنندگی دارد.
- در صنایع دارویی دکستروز خشک در قرص‌های خوراکی، قرص‌های جویدنی، و قرص‌های مکمل دارویی استفاده می شود.
- دکستروز خشک در فرمولاسیون نان های صنعتی و پودینگ ها نیز استفاده می شود.
- دکستروز خشک پایه اولیه اسانس های پودری می باشد.

محصولات مشابه